Yritys

Kesämäen Leipomo Oy tunnetaan lihapiirakoistaan
50832907_2234735176780706_5228022282193993728_n

Kesämäen Leipomo Oy perustettiin alun perin Lappeenrannan Kesämäkeen vuonna 1965.  Lihapiirakoistaan kuuluisa leipomo on vuosien saatossa muuttanut useampaan kertaan, aina isompiin tiloihin.  Nykyisin toimitaan Lappeenrannan keskustan kupeessa Kourulassa, entisen K-kaupan tiloissa. Leipomoyritystä pyöritetään nyt kahden polven, isän ja pojan voimin.

Kesämäestä leipomo muutti ensin Mattilan kaupunginosaan, sitten Mäntylään hieman kauemmaksi keskustasta. Kahdeksan vuotta sitten muutettiin nykyiseen paikkaan Kourulaan eli lähemmäs kaupungin keskustaa. Samalla leipomon yhteyteen perustettiin oma kahvila-myymälä.

Kesämäen Leipomo Oy:n yrittäjänä ja toimitusjohtajana toimii Jani Siintovaara. Yrittäjänä hän on toiminut parisen vuotta, mutta toimitusjohtajana hän on leipomotermein ilmaistuna ”uunituore”, sillä virka siirtyi hänelle 1.6.2018.  Siihen asti tehtävää hoiti Janin isä Juha Siintovaara. Leipomoyrityksen perustaja oli puolestaan hänen isänsä, Olavi Siintovaara. Historiaa nykyisillä omistajilla yrityksestä on yhteensä yli puoli vuosisataa.

”Olen ollut yrityksessä mukana pienestä pitäen ja töissä teini-ikäisestä lähtien eli hieman yli kymmenen vuotta. Ensin kesätöissä ja sen jälkeen myös talvisin opintojen lomassa. Kyllä monet yrityksen johtamiseenkin kuuluvat työt ovat tulleet ihan tutuiksi.”
Jani Siintovaara

”Olen tullut leipomoon töihin 15-vuotiaana vuonna 1975. Yrittäjänä olen toiminut leipomossa vuodesta 1987 eli yli kolmekymmentä vuotta. Hallitsen leipomon kaikki työt, vaikka viime vuosikymmeninä tuotannossa mukana oleminen on jäänytkin vähemmälle. Erilaiset hallinnolliset työt ovat työllistäneet enemmän.”
Juha Siintovaara

Kaupasta leipomo ja kahvila-myymälä

Kesämäen Leipomo toimii entisissä K-marketin tiloissa, jotka on remontoitu leipomon ja kahvila-myymälän käyttöön. Kahvila-myymälässä on tarjolla arkisin aamiaista sekä lounasta. Myös lauantaisin kahvila on avoinna tarjoten aamiaista sekä tuoreita leipomuksia.

Yön yli levänneitä tuotteita leipomossa ei muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta harrasteta. Ruisleivälle ja kuivakakuille olemme suoneet useamman myyntipäivän, kyseisissä tuotteissa säilyvyys on huomattavasti parempi.

Leipomon yhteydessä toimivassa kahvila-myymälässä tarjotaan arkisin omassa keittiössä tehtyä lounasta.

Oman kahvila-myymälän lisäksi tuotteita menee kauppoihin Etelä-Karjalan alueelle.  Asiakkaina on kattavasti sekä K- että S-ryhmän kauppoja. Kerran viikossa lähtee kuorma myös Helsinkiin, jossa tuotteita menee lähes 20 kauppaan. Toimitusmyynti on isossa osassa leipomon toiminnassa.